Mert Eğitim Merkezi

18 Mayıs 2016 Çarşamba

İSTANBUL'DA TEOG KURSU ALMAK İSTİYORUM



       İstanbul’da TEOG kursu almak istiyorum. Fakat çocuğumu nereye göndermeliyim?  İstanbul ilimizde resmi kayıtlara göre 15 milyona yakın insan yaşamaktadır. Resmi olmayan kayıtlara göre ise 17,18 milyon insan bulunmaktadır. Bu kadar büyük bir şehirde TEOG kursu alabileceğiniz yüzlerce yer var. Hemen hemen her semtte kurs veren yerler mevcut. Önemli olan çocuklarımıza güvenilir ve iyi eğitim veren bir kurum bulmak. Önceleri kolaydı. Birkaç tane isim yapmış dershaneden birine gönderebiliyorduk. Dershaneler kapatılınca, velilerimiz ne yapacaklarını bilemez hale geldi. Etraflarında bulunan, TEOG sınavına hazırlayan yerlere ne kadar güvenebileceklerinin endişesi içine girdiler. 

       İstanbul’da TEOG kursu almak istiyorum. Nasıl bir kurum seçmeliyim? Her şeyden önce çevrenizdeki öğretmenlerden, ailelerden, okullardan referans alın. Adresini öğrendiğiniz veya internette bulduğunuz TEOG kursu veren yerlere mutlaka gidin. Öğretmenlerini araştırın, kurs verilen ortamın temizliğini görün. Sınıfların kaç kişilik olduğu en önemli ölçütlerden biridir. Öğretmenlerinin deneyimli olması gerektiğini her veli bilir. Kurumun Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir yer olması gerekir. Devamlı öğretmeni değişen kurumlar oldukça fazladır. Bazı yerlerde yeni mezun ve öğretmen vasıflarına sahip olmayan kişiler çalıştırılmaktadır. Ne acırdır ki; TEOG sınavına hazırladığını iddia eden bazı kurumlarda öğrenciler dahi çalıştırılmaktadır. Velilerimiz bu gibi yerlerin tuzaklarına düşmemelidir.

      İstanbul’da TEOG kursu almak istiyorum. Acaba kayıt ücreti ne kadar ödemeliyim? Burada dikkat etmeniz gereken 3 önemli faktör bulunmaktadır. Birincisi; haftada kaç saat ders verilecek. İkincisi; sınıflar kaç kişilik. Üçüncüsü ise TEOG derslerine, kurslarına giren öğretmenlerin ne kadar deneyimli olduğudur. Bazı kurumlar da 20-25 kişilik sınıflar bulunmaktadır. Bu gibi yerlerden öğrenciler verim alamazlar. Keşke herkesin imkânı olsa da 3,4 kişilik kurslara kayıt yaptırabilse. Bilindiği gibi sınıfta ne kadar az öğrenci olursa, dersler o kadar verimli geçer. Velilerimize diğer tavsiyemiz ise, çocukları bu İstanbul trafiğiyle uğraştırmayın. En yakın yerleri tercih edin. Çocuklarımızın da dinlenmeye ihtiyacı vardır. Onların dinlenmeye de ihtiyacı olduğunu göz ardı etmeyelim. Sosyal faaliyetlerine ise bu sınav döneminde biraz ara vermeleri gerekebilir. TEOG sınavı gerçekten çok önemlidir.


    İstanbul’da TEOG kursu almak istiyorum. Acaba çocuğumu sadece 8. Sınıfta mı kursa göndersem? Bu sorunun cevabını aslında hepimiz tahmin edebiliriz. Bilindiği gibi öğrencinin TEOG sınavı puanına 5’inci, 6’ıncı, 7’inci ve 8’inci sınıfta aldığı notların ortalaması eklenecek. 8. Sınıfta iki ayrı oturumda gerçekleşen TEOG sınavında başarının anahtarı, çocuklarımızın sağlam bir temele sahip olmasıdır. Önerimiz, çocuklarınızı sürekli takip edin.  6’ıncı sınıftan itibaren bu önemli sınava hazırlanan öğrencilerin TEOG sınavında başarı oranları önemli ölçüde artmaktadır. Sınıfta derslere katılan öğrenciler öğretmenleriyle sınavlara daha iyi hazırlanmaktadır. Bunun için çocuklarınıza derslere takviye amaçlı özel dersler aldırmanız da onların sınıfta ve TEOG sınavında başarısını önemli ölçüde arttıracaktır. Şunu unutmayın!!! Birçok veli çocuğuna mutlaka bir şekilde ders takviyesi aldırmaktadır. Bunu diğer velilerle paylaşmamaktadır. Kendi çocuğunun devamlı ön safta yer almasını istemektedir. Bu gibi durumlara bizler sık sık şahit olmaktayız. 

ETİKETLERİMİZ
İstanbul TEOG kursu, Bostancı TEOG kursu, Caddebostan TEOG kursu, Erenköy TEOG kursu, Fenerbahçe TEOG kursu, Feneryolu TEOG kursu, Göztepe TEOG kursu, Kozyatağı TEOG kursu.

Sahrayıcedid TEOG kursu, Suadiye TEOG kursu, Çiftehavuzlar TEOG kursu, Kalamış TEOG kursu, Kızıltoprak TEOG kursu, Kadıköy TEOG kursu, Maltepe TEOG kursu.

İçerenköy TEOG kursu, Atalar TEOG kursu, Esentepe, Soğanlık TEOG kursu, Cevizli TEOG kursu, Dragos TEOG kursu, Yakacık TEOG kursu, Altıntepe TEOG kursu. Cevizli TEOG kursu, Ataşehir TEOG kursu, İdealtepe TEOG kursu, Küçükyalı TEOG kursu, Kartal TEOG kursu, Pendik TEOG kursu.

Sahrayıcedid TEOG kursu, Suadiye TEOG kursu, Çiftehavuzlar TEOG kursu, Kalamış TEOG kursu, Kızıltoprak TEOG kursu, Kadıköy TEOG kursu, Maltepe TEOG kursu, Söğütlüçeşme TEOG kursu, Şenesenevler TEOG kursu, Ziverbey TEOG kursu, Küçükbakkalköy TEOG kursu.

İçerenköy TEOG kursu, Atalar TEOG kursu, Soğanlık TEOG kursu, Cevizli TEOG kursu, Dragos TEOG kursu, Yakacık TEOG kursu, Altıntepe TEOG kursu,
Cevizli TEOG kursu, AtaşehirTEOG kursu, İdealtepe TEOG kursu, Küçükyalı TEOG kursu, Yalı TEOG kursu, Kadıköy TEOG kursu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder